Arkiv

Bokbörsen

Militärhemmet vid torget

Dagens gamla vykort är från mitten eller slutet av 1950-talet och visar fem bilder från Militärhemmet vid Stortorget som invigdes 1953. Det var amiralitetspastorn Carl-Ossian Elmgård som genom olika insamlingar gjort detta bygge möjligt, vilket jag skrivit om i tidigare inlägg.

Vykortet är postgånget men dock först 1995 och skickat av en känd tidigare bankdirektör i Karlskrona till tidskriften “Vi i Villa”. Jag bytte gamla vykort med chefredaktören för “Vi i Villa” på den tiden och ibland kom det in såna här äldre vykort som avsändaren använt för att svara på korsord eller andra tävlingar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>