Arkiv

Bokbörsen

“Pang i bygget” i repris igen

“Pang i bygget” eller “Fawlty Towers” som serien heter på engelska går med jämna mellanrum i repris på olika TV-kanaler. Igår var det TV12 som sände och ett av de tre (av tolv) som visades var mitt absoluta favoritavsnitt när hotellägaren Basil misstänker en gäst för att ha en kvinna i sitt rum på tid det inte är tillåtet att ha gäster i rummen. Det kompliceras av att i rummen bredvid bor dels en psykiater (och hans fru som är läkare) och en vacker kvinna från Australien i det andra rummet bredvid.

Det är många turer fram och tillbaka i detta avsnitt som är helt underbara. Jag minns 1976 när det var OS i Montreal som sändes i svensk TV, men jag slog alltid över till den andra kanalen just när denna serie sändes. Sen några år senare upptäckte fler och fler den underbara komiken och jag tycker serien på tolv avsnitt är lika roliga idag som 1976.

Här har Basil klättrat upp på en stege för att kolla gästen som har en flickvän på sitt rum, men han råkar ta fel och tittar in i psykiatern och hans frus rum.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>