Arkiv

Bokbörsen

Rådhuset i lördagssol

Dagens Bild i Karlskronabloggen visar Karlskrona rådhus i fint solljus och med svenska flaggor och EU-flaggor vajande. I rådhuset finns bl a Blekinge tingsrätt och innan jag i år började tjänstgöra som nämndeman hade jag faktiskt aldrig varit inne i rådhuset. Enda undantaget var när jag var i kanske tolvårsåldern och jag var tvungen att gå dit för att köpa fiskekort för att få använda kastspö när jag fiskade vid Kungsbron.

Planerna för ett rådhus fanns redan vid Karlskronas grundande 1680, men det blev inget av förrän efter den stora stadsbranden 1790. Sen har ombyggnader skett och pelarportalen ut mot Stortorget tillkom 1905 och 1915.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>