Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Utdelning av årsbok 2020 från Blekinge Idrottshistoriska Sällskap (BLIS)

Dagens Bild i Karlskronabloggen kommer från trappan till Trefaldighetskyrkan Stortorget. Det var tredje och sista tillfället för medlemmar i BLIS att hämta sin årsbok 2020 som har namnet “Idrottsplatser i Blekinge”. Alla medlemmar som betalt årsavgiften 150 kronor får boken gratis och för att spara portokostnader har utdelningar skett på detta sätt i Lyckeby och på Trossö. Det är ju problem med portkoder och liknande numera och att skicka böckerna via PostNord är knappast att tänka på med tanke på kostnaderna.

På bilden är det en av författarna Roland Andersson som är på plats och delar ut böcker. Jag har precis hämtat min bok och även tagit med en grannes som jag levererade personligen för en stund sedan!

Jag har bläddrat lite i boken sen jag kom hem och kommer att läsa den närmare framöver. Mitt intryck är att det är ett riktigt praktverk på omkring 300 sidor som väger drygt 1,2 kilo med ett absolut fantastiskt bildmaterial i både färg och svartvitt rakt igenom!

Jag har varit medlem i BLIS i snart 30 år och alla årsböcker finns i bokhyllan och jag kan verkligen rekommendera alla idrottsintresserade karlskroniter och blekingar att bli medlemmar.

Blekinge Idrottshistoriska Sällskap (BLIS)

2 comments to Utdelning av årsbok 2020 från Blekinge Idrottshistoriska Sällskap (BLIS)

 • Igge

  Var finns den att köpa?

 • Karlskronabloggen

  Hej Igge!

  BLIS har en lista med alla sina böcker på länken nedan, dock har inte 2019 och 2020 kommit med ännu. Jag har brukat hänvisa till Åke Mattisson tidigare när någon vill köpa äldre böcker, men han gick tyvärr bort alldeles nyligen.

  http://blis.nu/gallery/blisboklista2018.pdf

  Mejla Roland Andersson för han bor ju i Karlskrona/Lyckeby och har säkert kvar böcker som han måste åka runt och försöka leverera. Vad boken kostar vet jag inte, men det borde rimligen räcka med att bli medlem 2020 och betala årsavgiften 150 kronor. Helt klart är boken värd det priset!

  Rolands mejladress är

  roan121@live.se

  och han brukar svara rätt omgående!

  En av de andra författarna är Jonas Eckerbom som jobbar på Blekinge Museum så det går säker att hämta en bok där också så man slipper den löjliga portokostnaden.

  Hälsningar

  Lasse

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>