Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

54 timmar utan internet

I tisdags morse den 18 februari klockan 08.16 slocknade internet i lägenheten i Norra Möllebacksgränd. Det var i exakt samma ögonblick som en kille från Secor/Daloc började såga och borra för att installera vår nya säkerhetsdörr. Jag kollade givetvis om han råkat såga av internetkabeln som går in i lägenheten strax ovanför dörren. Han förstod ingenting, men blev lite orolig om han kunde gjort något fel. Dock kunde jag en halvtimme senare koppla upp mig via mobilen till leverantören A3 och deras sida för driftstörningar och hittade att det var ett troligt kabelbrott i Skåne. Det var en lättnad både för mig och mannen som jobbade med den nya dörren.

Det skulle dock dröja nästan 54 timmar innan nätet var igång igen strax före klockan 14.00 idag den 20 februari. Egentligen oacceptabelt med ett så långt avbrott, men ändå en eloge till A3 som kontinuerligt uppdaterade status på problemet säkert vid fler än tiotalet tillfällen under resans gång.

För min del använder jag internet så här:
Datorn – 95 %
Plattan – 4 % (slösurfning tidig morgon plus förmöte och möte i Arbetsmarknadsnämnden)
Mobilen – 1 % (i nödfall om jag inte har tillgång till datorn eller plattan)

Nu blev det under 54 timmar mobilen som gällde eftersom jag inte lyckades koppla upp plattan via mobilen och datorn är för gammal för sådant. Rätt positivt faktiskt att jag upptäckte att jag kan göra nästan allt via mobilen. Hade jag haft en modernare skrivare kunde jag t o m gjort utskrifter den vägen och t o m skanningar fungerar hyfsat via mobilen. Fast jag kommer ändå att fortsätta använda datorn i första hand framöver!

Även Boverket drabbades:
Krissituation på Boverket efter stort kabelbrott

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>