Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Grosshandlaren med syster

Det finns många kända “original” från Karlskrona genom åren, t ex “Ägga-Persson“, “P-ville“, “Sören” och många många fler. En av de mest kända var “Grosshandlaren i fria luften” som t o m kom ut på flera vykort i början av förra seklet. Hans riktiga namn var Johan August Pettersson och han bodde på Björkholmen tillsammans med sin syster Anna. Här del av ett vykort som visar både “Grosshandlaren” och hans syster. Johan August var liten till växten och försörjde sig genom att gå runt på gatorna med sin korg och sälja nålar, tråd, knappar och liknande. Systern Anna tog hand om hemmet, men efter hennes död slutade “Grosshandlaren” sina dagar vid den numera rivna fattigvårdsinrättningen “Borgen”Pottholmen.

Grosshandlaren med syster

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>