Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Varför sådan prisskillnad?

Normalt sett brukar vi “veckohandla” och köra till City Gross, Willys eller ICA Maxi och sen blir det vid behov små kompletteringar i närliggande CityHallen eller Lidl.

Just nu är jag dock “gräsänkling” i nästan två månader och då blir det sällan någon bilkörning överhuvudtaget, inte ens för storhandling utan mest handling i CityHallen.

För säkert 15 år sedan gjorde jag jämförelser mellan den tidens affärer på min gamla hemsida karlskrona.nu och då var det rejäla skillnader i prisnivåer. CityHallen och det som idag heter Hemköp var i särklass dyrast, men jag tycker det har jämnat ut sig rätt rejält sedan dess. Jag förstår dock helt att affärerna inne i centrum behöver större marginal p g a större hyresavgifter.

När jag är “gräsänkling” tycker jag det är skönt att fixa något enkelt till lunch eller middag. Något jag gillar är “Blekingekroppkakan” och då den “grova” varianten tillsammans med smält smör.

Ett paket med tre sådana kroppkakor kostar 18,90 på ICA Maxi och ett exakt likadant paket kostar 24,95 i CityHallen, dvs 32 procent dyrare. Det är i och för sig små och försumbara summor, men det skulle ändå vara intressant att veta anledningen till denna enorma prisskillnad?

1 comment to Varför sådan prisskillnad?

  • Fd K-a-bo

    Vi har sen barnsben blivit lärda att “dyrt är bra”.
    En av motiveringarna till våra allt högre skatter..
    Så det är säkert både barnarbete och svartjobb och skattefusk bakom kroppkakorna på ICA maxi…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>