Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskrona Stadslopp 2019

Det märktes att jag inte använt min “stora” kamera på många år efter jag gått nedför trappan till Norra Möllebacksgränd och tagit bilder på löparna i Karlskrona Stadslopp. Kameran har tidigare tagit fantastiska bilder, bl a under min tid i Beijing, t o m under Beijing Marathon.

Dagens bilder var jag dock inte alls nöjd med, så jag nöjer mig med nedanstående fåtal bilder. Jag får nog repetera hur inställningarna på denna kamera ska vara när det är motiv i rörelse!

Karlskrona Stadslopp 2019

Här vid Järnvägstorget nedanför trappan från Norra Möllebacksgränd med nybyggnationerna på Pottholmen i bakgrunden passerade löparna på 5 kilometer en gång om löparna på 10 kilometer två gånger.

Här vid övergångsstället på Järnvägstorget skötte min gamle arbetskamrat från Försäkringskassan Leif Sjögren knapparna och kollegan i OK Orion Björn Linnersjö den röda flaggan för att stoppa trafiken i de fall Leif inte fick det att visa grönt för löparna.

Här en av få bilder som jag tycker blev åtminstone hyfsat bra när det var många löpare i bredd och farten inte alltför högt uppskruvad under första varvet på 10 km.

Två gamla orienteringsstjärnor från OK Orion skötte övergångsstället vid Järnvägstorget. Till vänster Björn Linnersjö som viftade med den röda flaggan och till höger Leif Sjögren som skötte knapptryckandet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>