Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Loppissäsongen har börjat

I samband med ett tidigt morgonbesök i Ronneby blev det tid att stanna till en stund i Brunnsparken och loppmarknaden i Brunnshallarna. Det var kallt som tusan och försäljarna lyste till stor del med sin frånvaro. Det var helt tomt på den stora planen framför hallarna och försäljarna fanns i stort sett bara under tak. En bidragande orsak till det klena intresset var säkert vädret, men jag tycker loppmarknaden i Ronneby helt har förlorat sin tidigare charm. Nu är det mest de återkommande försäljarna under tak som visar samma saker vecka efter vecka. Dessutom är det helt andra typer av besökare, till skillnad från 15-20 år sedan då jag regelbundet besökte marknaden nästan varje söndag och även själv brukade sälja ett par gånger om året. Då fanns det t o m en speciell “Samlarmarknad” ett par gånger om året, men sådant är inte aktuellt idag då det numera till stor del övergått till försäljning av begagnade kläder och husgeråd.

Loppissäsongen 2019 har börjat

Det blir kanske möjligen något besök ytterligare i Ronneby i sommar, men i övrigt kommer jag att besöka loppmarknaderna i Karlskrona som snart kör igång. IFK Karlskrona kör Loppis i City i Hoglands park alla tisdagar mellan den 25 juni och 13 augusti och Karlskrona Bowlingklubb kör sin Wämöloppis de flesta lördagar mellan den 8 juni och 31 augusti.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>