Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kyrkorådet besöker Aspö

Dagens möte i kyrkorådet för Karlskrona-Aspö pastorat var förlagt till Aspö och församlingshemmet där. Efter 25 minuters färjetur och innan det, som förväntat, ovanligt långa mötet hann vi dock med en mindre “sightseeing” på kyrkogården och inne i den mycket vackra kyrkan.

Kyrkorådet samlat på kyrkogården och får information av pastoratets ordförande Gerthie Olsson och kyrkogårdschefen Mattias Schultz. I bakgrunden skymtar den vackra kyrkan.
Interiör från den lilla Aspö kyrka som är lika vacker invändigt som utvändigt.
Ingrid Clausen, som även sitter i församlingsrådet för Aspö församling och Billy Peltonen som också är ordförande i kyrkofullmäktige i Karlskrona-Aspö pastorat visar detta helt nygjorda antipendium (ett tygstycke som används för att täcka och pryda altaret) som kommer att invigas i juli 2019. Till höger kollar kyrkoherde Pamela Garpefors nyfiket på detta fina nytillskott till Aspö kyrka!

För egen del blev det en lång dag med först ett möte i Arbetsmarknadsnämnden hos Karlskrona kommun hela förmiddagen och sedan pastoratskyrkorådet hela eftermiddagen så jag var inte hemma förrän kring klockan 18.00. Då var det dags för ett informellt möte med information i min bostadsrättsförening Cronhawen angående kommande balkongbyggen, men eftersom det var så kort tid kvar när jag kom hem, så tar jag den informationen i morgon eftermiddag i stället när det är mer tid! Ska förhoppningsvis då även leverera några bilder från det evenemanget!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>