Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Garvaren” på Pantarholmen

För drygt nio år sedan brann det rejält på Pantarholmen och en rad äldre byggnader förstördes. Jag fick tips och kom dit den kvällen och visade dagen efter en rad bilder i den gamla versionen av Karlskronabloggen. De flesta av byggnaderna var förstörda och revs efterhand, men sedan dess har det bara varit ett tomt hål med grus.

Nu, nio år senare händer det dock något på platsen och det är HSB som bygger 67 bostadsrätter och 47 hyresrätter i kvarteret Garvaren. Namnet kommer från det garveri som ursprungligen bedrevs i detta kvarter i slutet av 1800-talet av N. H. Schollin. Han var farfarsfar till mer kända skådespelerskan Christina Schollin.

Bilden visar att bygget nu är igång och det lär väl ta något år innan allt är klart. I övrigt är väl en reflektion att det byggs väldigt mycket i Karlskrona just nu och och frågan är hur man ska lyckas sälja alla nya bostadsrätter som har betydligt högre priser per kvadratmeter än befintliga lägenheter.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>