Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Minne av Jarl Borssén

I mitt flöde på YouTube dök nedanstående “Jarl Borssén drar en historia” från 1991 upp och då drog jag mig till minnes året efter då jag träffade Jarl.

Jag arbetade då med den stora konferensen och utbildningen “Ett Helt Liv” som ägde rum i Karlskrona 11-14 maj 1992. I mitt jobb ingick bl a att boka föreläsare och jag bokade flera okända, men även kända föreläsare som t ex Per Ragnar, Bi Puranen, Lasse Strömstedt och Per Waldvik.

Jag har dock inget minne av att det var jag som bokade Jarl Borssén (1937-2012) utan det måste ha varit någon av mina tre kollegor som också bokade de långt över 50 föreläsarna till konferensen. Däremot fick jag och en helt annan kollega nöjet att hämta Jarl vid järnvägsstationen för promenad till nuvarande Restaurang Eken där vi intog lunch i form av stekt sill och potatismos.

Jarl höll sedan ett av passen med åtta parallella föreläsningar på eftermiddagen med namnet “Möte mellan människor” som handlade om “Värderingar och attityder i samhället…”. Jag minns inte vilken lokal Jarl föreläste i, men vi hade lokaler från små konferensrum för 20 åhörare till Konserthuset på kanske 500 och Sparresalen med 200 åhörare. Lokalerna fördelades till föreläsarna efter antalet anmälda åhörare.

Jag minns faktiskt inte var Jarl föreläste och jag var inte och lyssnade, men såg och hörde hans föreläsning på video efteråt. Det var en mycket bra och intressant föreläsning, men han var helt klart inte lika rolig som i klippet nedanför från året innan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>