Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Första dagen med “Spjutet”

Idag var det dags för bloggförfattaren att tillsammans med Susanne Cederholm ta hand om SD Karlskronas kampanjhusbil “Spjutet“. Förmiddagen inleddes med ett kort besök vid valstugan för att hämta kaffe och efter ett kort stopp i Lyckeby gick färden via ett besök på Hästö vidare in mot Trossö och centrum. Det var många tummen upp och tutningar från medtrafikanter under den korta resan! Vi kollade lite efter vandaliserade valplakat och träffade partikollegor på Saltö som just var i färd med att återställa sådana plakat (även för andra partier).

Återställning av valplakat på Saltö

Återställning av valskyltar på Saltö med från vänster Björn Ivekull (som sköter den nödvändiga borren för att få ned plakatstolpar) och Christopher Larsson (som sköter släggan och bankar ner stolparna). Björn och Christopher åker runt i hela kommunen och återställer nedslagna eller vandaliserade valplakat (även andra partiers valplakat). Till höger Susanne Cederholm som tillsammans med bloggförfattaren har hand om “Spjutet” torsdag-söndag.

Därefter bar färden vidare ut till Restaurang Matsmedjan där en mycket god lunch inmundigades. Jag hade aldrig ens hört talas om denna restaurang tidigare och den ligger lite “offside” i närheten av Dynapac och City Gross, men det var väldigt många lunchgäster där idag.

"Spjutet" utanför Restaurang Matsmedjan

“Spjutet” fick en perfekt parkeringsplats just där alla kör in mot restaurangen som skymtar i bakgrunden!

När vi skulle lämna Matsmedjan kom det en man som ville bli fotograferad tillsamman med “Spjutet” och det ställde vi självklart upp på och fick ett mycket trevligt samtal med mannen innan vi åkte vidare. Först blev det ett mycket kort stopp vid Netto och vi tänkte sedan göra ett kort stopp vid Amiralen för att jag skulle besöka ett av apoteken. Vi fick dock en helt perfekt parkering där både människor och bilar passerar i strid ström, så vi stannade helt klart betydligt längre än de 15 minuter som egentligen var tillåten parkering. Det var MÅNGA “tummen upp” från människor som gick förbi så vi kunde helt klart stannat längre.

Vår tanke var dock att dela broschyrer utanför WillysPantarholmen, så vi parkerade där och satte igång. Rätt snart kom svaren från många att “den har jag redan fått” om vår broschyr med specialinriktning för Karlskrona. Vi frågade sen om de fått den just idag och så var fallet. Utdelningen gick ändå mycket bra av vår broschyr som hade inbladade valsedlar till alla tre valen.

Vi åkte sedan via en tur runt norra Långö vidare in mot centrum och valstugan på Stortorget för ett kort stopp, men det blev lite längre av olika skäl. Ett av dessa var många trevliga besökare och jag träffade bland andra en gammal daglig kund från den korta tid jag hjälpte till på Tempo i Fågelmara för några år sedan och det blev ett mycket trevligt samtal som mest handlade om politik, men även om nyheter från Fågelmara.

Dock framkom det under besöket att flera som fått broschyren med posten idag INTE fått några valsedlar och kommit till valstugan för att hämta sådana. Jag kunde själv konstatera samma sak hemma, det var inga valsedlar i den broschyr jag fått i brevlådan. Vi får se hur detta utvecklar sig, för valsedlar skulle varit med i utskicket.

Ett kort besök vid valstugan på eftermiddagen hann vi med

Ett kort besök vid valstugan på eftermiddagen hann vi med och det blev många trevliga samtal!

Sista anhalten för dagen hade vi planerat till husbilsparkeringen vid handelshamnen eftersom det där är långa köer cirka 15.30-17.00 som kör förbi och det var det verkligen. Så det blev bra exponering av “Spjutet” och vi kunde vinka tillbaka till de förbipasserande som visade sin uppskattning. Efter klockan 17.00 bar det sedan av hemåt och jag ser verkligen fram emot en ny dag i “Spjutet” i morgon och vi får väl se vart färden går då!

Bloggförfattaren tar det lugnt vid husbilsparkeringen

Bloggförfattaren tar det lugnt vid husbilsparkeringen.

Långa köer för att komma ut från Trossö och en perfekt exponering av "Spjutet" och för SD Karlskrona

Långa köer för att komma ut från Trossö och en perfekt exponering av “Spjutet” och för SD Karlskrona.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>