Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Här låg Lagströms Tobak

Dagens gamla vykort är från 1950-talet och väcker en del minnen. Här alldeles i nordöstra hörnet av Drottninggatan och Kyrkogatan låg i början av 1960-talet Lagströms Tobak i hörnlokalen just där polismannen står. På bilden verkar det inte vara någon verksamhet i lokalen, men jag minns den av flera anledningar. Man gick ned för en trappa för att komma in i själva affären, men det fanns även en lucka mot utsidan på Drottninggatan där man kunde handla när affären inte var öppen. Det blev många besök här från omkring 1970 när Percy Sverdén tog över affären och började sälja gamla svenska frimärken till betydligt lägre priser än Meta Liljefors som hade frimärksaffär längre söderut på Drottninggatan.

Det var för övrigt mycket tätt mellan tobaksaffärerna just på denna del av Drottninggatan. Tvärs över gatan från Lagströms fanns Magnussons Tobak och längre söderut Holgerssons Tobak och i hörnet mot Alamedan låg Ljungkrantz Tobak.

Här låg Lagströms Tobak

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>