Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kräftfiske i Sillhövden 1971

Under hela min uppväxt bodde jag sommarloven i vårt sommarhus i Sillhövda. En tradition i början av augusti var alltid kräftfisket i Sillhövden och “kräftpremiären” var alltid en onsdag i början av augusti. Jag hittade en bild från premiärfisket 1971 och jag ser bl a min morfar i en av ekorna med ryggen mot den för mig okände fotografen. Klockan 17.00 fick man börja lägga i burarna eller mjärdarna efter att fisketillsynsmannen Per Svensson från sin eka avlossat ett skott i luften med sin hagelbössa. Hans eka bör vara lite utanför bilden till höger just utanför hans tomt där han själv alltid fiskade sina kräftor. För min egen del var nog jag och min pappa en bit norrut längs järnvägen (utanför bild till vänster) där han hade sitt favoritställe för kräftfisket.

Kräftpremiär i Sillhövden 1971

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>