Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skärgårdsfestens sista dag

Idag var sista dagen för Karlskrona Skärgårdsfest, åtminstone för Sverigedemokraterna Karlskrona som packade ihop klockan 19.00 efter en mycket lyckad informationsdag. Fantastiskt trevligt med i stort sett enbart positiva besökare under hela dagen och speciellt under eftermiddagspasset, där jag hoppade in en stund extra.

SD Karlskronas sista dag på Karlskrona Skärgårdsfest 2018

Förmiddagspasset har just packat upp och ska börja informera förbipasserande. Från vänster Göran Eklund (som gammal yrkesofficer verkar det se ut som att han vill att alla ska rätta in sig i leden), Jennie Wilén, Patrik HultMargaretha Jonasson, och Lasse Stenborg,

Tredje och sista dagen för SD Karlskrona på Skärgårdsfesten. Förmiddagspasset har just packat upp och ska börja informera förbipasserande. Från vänster Göran Eklund, Jennie Wilén, Margaretha Jonasson, Patrik Hult och Lasse Stenborg,

Under förmiddagspasset gjorde SD Karlskrona en omdisponering för att uppfylla Patrik Hults stora dröm att få ratta vår kampanjbil “Spjutet” genom Karlskronas gator och vägar. Så här glad var Patrik när han återvänt efter sitt “Spjutet”-pass tillsammans med Susanne Cederholm. Jag får vänta ytterligare någon vecka innan jag ska vara kartläsare, faktiskt just åt Susanne också, men det blir nog även en del körning för min del!

Under förmiddagspasset på Karlskrona Skärgårdsfest gjorde vi en omdisponering för att uppfylla Patrik Hults stora dröm att få ratta vår kampanjbil "Spjutet" genom Karlskronas gator och vägar. Så här jublande glad var Patrik när han återvänt efter sitt "Spjutet"-pass tillsammans med Susanne Cederholm.

Inför sista passet har även “Spjutet” och dess besättning  anslutit. Övre raden från vänster Ronnie Nilsson, Göran Eklund och Benny Berglund. Nedre raden Susanne Cederholm, Margaretha Jonasson, Patrik Hult och Bente Eklund. I bakgrunden tronar “Spjutet”, perfekt parkerad nära vårt tält.

En bild tagen från andra hållet med “Spjutet” och tältet i bakgrunden till vänster. I mitten Grevagården som ingår i Blekinge Museum och över allt svävar två svenska flaggor som hissades under förmiddagen.

väldigt många som kom ktionerfrån beshelt spontant och besökte informationstält

Ett mycket trevligt inslag på eftermiddagen idag var när ett gäng ungdomar dök upp och ville ha både information och “pins” som de direkt satte på kläderna. Det stannade dock inte vid detta, utan fem av ungdomarna tecknade sig som intresserade av gå med i Ungsvenskarnas lokala verksamhet i Karlskrona!

Sverigedemokraternas valsedlar till kommunalvalet den 9 september 2018

Väldigt många frågade efter specifik information för Karlskrona och SD Karlskrona har tagit fram en speciell folder för detta som hade strykande åtgång. I dessa fanns också inbladade valsedlar för kommunalvalet som ser ut enligt ovan. Det var också många som frågade specifikt just efter valsedlar till alla tre valen och sådana kommer att finnas i valstugan på Stortorget när den öppnas nästa lördag, plus givetvis i alla förvalslokaler. Den lokala valsedeln innehåller två sidor med totalt 41 kandidater och om jag räknade rätt deltog 22 av dessa under Karlskrona Skärgårdsfest eller “Spjutet on Tour” dessa tre dagar. Dessutom fanns partisekreterare Richard Jomshof på plats under ett pass och riksdagsman Robert Stenkvist under ett annat pass.

2 comments to Skärgårdsfestens sista dag

 • iggepop

  Jag var förbi sossarnas “tält” i Hoglands Park. Där ställde jag en fråga som jag länge funderat på.
  Varför vill Socialdemokraterna ha tillbaka väljare som lämnat för SD? Man har ju använt epitet som rasist, fascist och nazist om SD:s väljare.
  Om man då tar tillbaka dessa, blir man inte själv ett parti med dessa preferenser?
  Jag fattar i alla fall inte detta.
  Svaret jag fick vid tältet var givetvis en lögn: Stefan Löfven har bara kallat Jimmie Åkesson för detta. Bara att kolla: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kallade-sd-for-nazister-nu-backar-lofven

 • Karlskronabloggen

  Jag var också och pratade med Magnus Manhammar en stund och en kollega var även i lördags och pratade med Magnus. Han fick heller inga vettiga svar, men han hade plockat med sig ett batteri SD-broschyrer till Magnus. Då slapp han hämta broschyrer själv, för han brukar faktiskt komma förbi SD-tältet och ta en broschyr av varje sort! Sen var han tydligen inte så glad att vår husbil “Spjutet” cirkulerade runt Hoglands park varv efter varv.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>