Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Officiell invigning idag!

Idag var det officiell invigning av att Arbetsmarknadsavdelningen i Arbetsmarknadsförvaltningen blivit sambo med Servicekontoret i Karlskrona där Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten har gemensamt kontor. Unikt för Karlskrona är dock att dessa statliga myndigheter nu samverkar med Karlskrona kommun så att besökare ska kunna få service både från staten och kommunen på samma plats.

En av de närvarande vid invigningen var civilminister Ardalan Shekarabi (S) som just nu är på turné och inviger nya servicekontor för de tre statliga myndigheterna i stort sett varje dag under juni månad. Dock är detta kontor i Karlskrona med samverkan mellan stat och kommun än så länge helt unikt och det enda i sitt slag, därav civilministerns besök idag.

Efter en halvtimmes inledande mingel, där det faktiskt var lite överraskande att ministern deltog helt utan SÄPO-vakter, polis eller väktare på plats, blev det sedan dags för korta tal av de inblandade i detta unika projekt och nedan kommer ett kort bildspel.

Officiell invigning av att Arbetsmarknadsavdelningen blivit sambo med Servicekontoret i Karlskrona.2018-06-08

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) till höger minglar med ett femtiotal anställda, förtroendevalda och inbjudna.

Officiell invigning av att Arbetsmarknadsavdelningen blivit sambo med Servicekontoret i Karlskrona.2018-06-08

Ardalan höll även ett kort anförande på en kvart där han bl a betonade vikten av utbyggnaden av servicekontoren i Sverige eftersom alla medborgare ska ha samma möjlighet att få hjälp med sina myndighetsfrågor oavsett var man bor. Han såg också mycket positivt på detta helt nya koncept i Karlskrona där nu stat och kommun samverkar under samma tak.

Officiell invigning av att Arbetsmarknadsavdelningen blivit sambo med Servicekontoret i Karlskrona.2018-06-08

Civilminister Ardalan Shekarabi och ungefär hälften av de femtiotalet åhörarna högst upp i gamla Karlskrona Hattfabriks underbart fint renoverade lokaler där nu Arbetsmarknadsavdelningen har sin arbetsplats.

Officiell invigning av att Arbetsmarknadsavdelningen blivit sambo med Servicekontoret i Karlskrona.2018-06-08

Efter avslutade tal togs flera gruppbilder och här en sådan. Längst till vänster har Lars Brissmalm (S), som är en mycket trevlig kollega i Arbetsmarknadsnämnden, kommit med på bild, men han var liksom jag själv enbart åhörare. I övrigt från vänster Paul Larsson (divisionschef på statens servicecenter), Ann-Margreth Olsson ((enhetschef på servicekontoret + (gammal arbetskamrat till mig under mer än 20 år för länge, länge sedan)), Maria Persson (förvaltningschef på Arbetsmarknadsförvaltningen i Karlskrona kommun), civilminister Ardalan Shekarabi och sedan Sara Drejstam som är avdelningschef på Arbetsmarknadsavdelningen. Kvinnan längst till höger missade jag tyvärr namnet på även om jag pratade en stund med henne, men hon var någon form av chef på Försäkringskassan, men deltog också som åhörare.

2 comments to Officiell invigning idag!

  • Christian Andersson

    Hur smart är det att placera servicekontoret högt uppe i backe. Med långt från busshållplatser och med usla parkeringsmöligheter? Vill man slippa besökare? Vad var det för fel med Stenbergsgränd?

  • Karlskronabloggen

    Ja, rent parkeringsmässigt måste det vara den absolut sämsta plats på Trossö att placera ett servicekontor. Jag bor själv i området som är “Boende NV” och det är den minsta zonen på Trossö och i princip omöjligt att hitta parkeringsplatser både under dagtid och sen kvällstid. Att hitta platser för besökare till servicekontoret under dagtid måste vara lika svårt. Det finns en del både privat- och företagsparkeringar nära kontoret och tydligen används dessa ibland av besökare till servicekontoret, vilket inte är populärt om den som har en hyrd plats kommer tillbaka och vill parkera.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>