Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Opinion enligt SCB maj 2018

Idag kom Statistiska Centralbyrån (SCB) med sin stora väljarbarometer, vilken kommer två gånger om året och ofta av gammelmedierna påstås vara den mest trovärdiga opinionsundersökningen. Dock är det så att Socialdemokraterna ofta grovt överskattas i denna undersökning, vilket faktiskt ofta påpekas av flera politiska kommentatorer, bl a K-G Bergström i Expressen.

För Sverigedemokraterna är det tvärtom och om man ser till majmätningen innan valet 2014 fick partiet bara 8,1 procent, vilket sedan blev 12,9 procent i valet tre månader senare. Det innebär en ökning med över 50 procent mot SCB:s prognos den gången. Det är kanske att hoppas för mycket att SD skulle hamna strax under 30 procent den 9 september, men helt otänkbart är det inte om man ser till andra opinionsinstituts mätningar.

Här är dagens mätning från SCB och siffrorna som jämförs är dagens resultat mot valet 2014.

Opinionen enligt SCB maj 2018

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>