Arkiv

Bokbörsen

Ska historien upprepa sig?

Dagens gamla vykort är postat 1964 och visar den då tämligen nybyggda Karlskrona Idrottshall vid Björkholmsplan. IFK Karlskrona hade då i tjugotalet år varit ett av de bästa handbollslagen i Sverige och bl a vunnit Allsvenskan vid två tillfällen. Matcherna spelades i den trånga Sparrehallen och många såg fram emot att få se allsvensk handboll i den nybyggda idrottshallen. Det blev dock aldrig så eftersom IFK Karlskrona åkte ur Allsvenskan precis innan den nya hallen var färdigbyggd. Det dröjde sedan cirka 20 år innan IFK Karlskrona återvände till Allsvenskan och hade en kort, men mycket framgångsrik period.

Det man frågar sig idag är om historien ska upprepa sig, eftersom hallen är under stor ombyggnad och snart ska vara färdig. HIF Karlskrona har nu spelat i högsta divisionen några säsonger och tidigare klarat sig kvar via kvalspel och detsamma gäller detta år. Det står just nu 2-2 i matchserien mot HK Varberg efter att lagen vunnit sina respektive hemmamatcher. Avgörandet sker i morgon då HIF Karlskrona tar emot HK Varberg hemma i idrottshallen och vi får väl se om det blir fortsatt spel i högsta divisionen i den nya idrottshallen när den nya säsongen börjar till hösten, eller ska historien upprepa sig?

En nybyggd Karlskrona Idrottshall i början av 1960-talet

1 comment to Ska historien upprepa sig?

  • Tjalle

    När vi hade håltimmar på läroverket 1963 så tog vi ibland en promenad förbi nybygget på Björkholmen.
    Och såg med egna förundrade ögon att t.o.m. flera man verkligen fick rum nere i struten utan att stå på varandras fötter. Att man var förstörd av att sitta uppkrupen på en ribbstol i Sparre och höra motståndaranhängarna prata om hur trångt det var här. Vaddå trångt ?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>