Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Peter Jezewski – My land

Bra musik skadar inte så här en underbar vårdag och här framför tidigare Boppers-medlemmen Peter Jezewski sin låt “My land“. Peter är för övrigt aktuell som kandidat för Sverigedemokraterna till Sveriges Riksdag på fyra lokala riksdagslistor (Stockholms län, Stockholms stad, Dalarna och Västmanland).

Sverigedemokraterna har samma namn på alla riksdagslistor från 1-60, men från plats 61 och uppåt finns det olika listor i olika distrikt och Peter finns med på fyra av dessa. Jag tror och hoppas att Sverigedemokraterna får över 60 riksdagsplatser (vid förra valet var det 49) så chansen finns att Peter Jezewski blir inkryssad, även om den är rätt liten eftersom han inte står på plats 61 på någon lista. Chansen finns dock om det blir tillräckligt många personkryss, men jag vet inte exakt hur systemet fungerar när man står på flera valkretsars listor.

En som bara står på en lista är välkände Thoralf Alfsson i Kalmar med plats 63 och han kommer att köra en intensiv personvalskampanj för att få minst fem procent av personkryssen på Sverigedemokraternas valsedlar i Kalmar och jag både tror och hoppas att han kommer att lyckas. För att ta ett exempel från förra valet så lyckades ju Magnus Manhammar från Karlskrona kryssa in sig till riksdagen 2014 trots att han ej var på valbar plats.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>