Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ska SVT rädda Miljöpartiet?

“Oberoende” Sveriges Television (SVT) tycks ha startat en kampanj för att rädda kvar Miljöpartiet i Sveriges Riksdag. På annat sätt kan man inte tolka senaste veckans ständiga framlyftande av “klimathotet” i olika sammanhang. Precis som om det skulle ha någon som helst betydelse för världsklimatet om lilla Sverige inför förbud för dieselbilar i svenska storstäder eller vägslitageavgift för lastbilar. Helt sjuk prioritering av SVT, men med vetskapen om att 52 procent av de anställda på “oberoende” SVT enligt Göteborgs Universitets senaste undersökning från 2013 röstar på Miljöpartiet är det föga förvånande. Hos likaledes “oberoende” Sveriges Radio var det ännu värre med 54 procent av journalisterna som sympatiserade med Miljöpartiet.

Vi får väl avvakta och se hur “kampanjen” går men efter att ha följt gårdagens “debatt” mellan Jimmie Åkesson (SD) och Isabella Lövin (MP) har jag svårt att se att parhästarna SVT/MP lyckades locka några nya röster. Är det någon som överhuvudtaget förstår vad Isabella Lövin svamlar om i klippet nedan? Jimmie Åkesson är glasklar i sina inlägg, men mycket märkligt slut att ge Isabella Lövin möjlighet att få “sista ordet” i slutet av debatten?

2 comments to Ska SVT rädda Miljöpartiet?

 • Tjalle

  Visst har Åkesson rätt i att “vad hjälper det jordens klimat att Sverige med 0,14% av utsläppen reducerar dessa ytterligare ?”
  Lövin menade att “förebildsfunktionen betyder mycket !”
  Jag tror att omvärlden bara skrattar över förebilden !

 • Fd K-a-bo

  Tack Tjalle, då slapp jag skriva det, argumentet man fått höra till leda från (mp).
  Trams som “fakta” har ju aldrig stört miljömupparna.
  Ska man inom (mp), som det sägs, gå till val på ökad invandring och öppna gränser anser jag att man ska nog redan nu börja reka arbetsmarknaden utanför Riksdagen..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>