Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Film med paneldiskussion

Idag var det premiär på Martin Rosengrens senaste dokumentärfilm som har namnet “Hemlöshet – den provocerande fattigdomen 2.0”. Evenemanget ägde rum hos Pingstkyrkan i Karlskrona och det var över hundra personer som kommit för att se filmen och följa den efterföljande paneldiskussionen.

Hemlöshet - den provocerande fattigdomen 2.0

“I Farväl till Folkhemmet får vi följa ”Schenan” när han packar ihop sitt hem för att bli hemlös. Schenan är en av flera svenskar utan drog- eller sociala problem som har tvingats bli hemlös. Orsaken till ”Schenans” hemlöshet är som i så många andra fall orsakad av långvarig sjukdom och utförsäkring från Försäkringskassan. I filmen får vi också möta samhällsdebattören Björn Fries och forskaren Hans Dahlquist sätter in hemlöshet i ett samhällsperspektiv.”

Paneldebatt

Drygt hundra personer hade samlats för att följa filmen och efterföljande debatt.

Film med paneldiskussion

Panelen som diskuterade filmen bestod av från vänster Ulf Sundkvist, pastor och föreståndare vid Pingstkyrkan i Umeå (tidigare i Karlskrona), Christopher Larsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona , i mitten moderatorn Ted Bergdahl, Magnus Manhammar, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och historikern Jonas Sjölander.

Film med paneldiskussion

Moderatorn Ted Bergdahl intervjuar Jan “Schenan” Schenström och filmaren Martin Rosengren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>