Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Prova världens starkaste öl

Hur skulle det vara att prova en öl som innehåller 67,5 procent alkohol? Själv har jag aldrig provat något starkare än 11,6 procent i Amsterdam en gång och tror även något av Wiibroes Årgangsøl (eller ett annat årgångsöl) för ett par år sedan hade drygt 13 procent och det är helt klart det starkaste jag smakat. Årgångsölen introducerades 1989 med 8,9 procent alkohol och sedan var det 0,1 procent höjning varje år fram till år 2000. Därefter har dock styrkan varierat, men ligger i regel mellan 10 och 11 procent.

2 comments to Prova världens starkaste öl

  • Fd K-a-bo

    …och jag som inte ens gillar Elefantöl..
    Är det bara svenskar som är så besatta av alkoholhalten?

  • Karlskronabloggen

    Jag har en kompis i Bryssel och hade alltid med sig väldigt starka belgiska öl när han var på besök i Karlskrona. Har även sett det i Holland, men annars är det nog mer “normal” styrka i de flesta andra länder, förutom enstaka sorter. I Beijing exempelvis var det svårt att hitta öl som var starkare än 4,5 procent. Ville man ha starkare där fick man köpa importerad tysk “Apostelbräu” som höll 7,9 procent. Väldigt god för att vara så stark, men annars håller jag med dig om att de alkoholstarka ölen inte är särskilt goda.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>