Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Svensk Metallkonst AB

Även relativt nya vykort är ofta intressanta om de har en historia att berätta. På andra sidan av detta reklamvykort finns texten “Kanonpresenter med kvalité”. Vykortet är tyvärr inte postgånget, men bör vara från 1980-talet någon gång och utgivaren är Svensk Metallkonst AB som då gjorde reklam för sin butik på Amiralitetstorget 23 (samma lokal där Rolfs Konditori tidigare fanns).

Svensk Metallkonst startades 1960, men togs 1978 över av Lars-Erik Asp 1978, som var en känd Karlskronaprofil på den tiden.  Lars-Erik byggde sedan nytt på Saltö Utkik, dit han flyttade hela verksamheten med försäljning och café. Det blev dock många kontroverser med Karlskrona kommun och för den som inte minns dessa är det bara att använda Google och söka.

År 2001 lades större delen av verksamheten ned, men viss tillverkning och försäljning fanns kvar på Saltö till 2005.

I februari 2007 köpte sedan företagaren och entreprenören Mikael Blomqvist alla formar och modeller från Svensk Metallkonst, men vad som hänt med dessa har jag ingen aning om. Själva företaget Svensk Metallkonst AB finns dock fortfarande kvar och drivs av Lars-Erik Asp, men idag med helt annan verksamhet.

Svensk Metallkonst AB

2 comments to Svensk Metallkonst AB

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>