Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Årsmöte hos SD Karlskrona

Idag var det årsmöte hos SD Karlskrona och det blev en mycket trevlig tillställning! Tyvärr hade inbjudne mötesordföranden och riksombudsmannen Anders Olin fått fel tidpunkt för mötets öppnande och i kombination med lite halt väglag på vägen mot Lyckeby blev själva årsmötet drygt en timme senare än programmet.

Dock gjorde detta att en omdisposition i programmet kunde göras så att dokumentärfilmaren Martin Rosenbergs utmärkta film “Provocerande vänskap” kunde visas för alla närvarande 57 medlemmar innan årsmötet (annars var tanken att visa den efter årsmötet i mån av tid).

Inbjuden som sekreterare var även Martin Kirchberg, numera boende i Torsås, men Martin har bland mycket annat även tidigare varit ordförande för SD Karlskrona (och även bott granne med mig en gång i tiden).

Föregående års verksamhet redovisades helt utan problem och när det blev frågan om kommande års styrelse för SD Karlskrona var enda gången det blev en kort diskussion kring valberedningens förslag. Några medlemmar tyckte det var för många män i styrelse och bland suppleanter, men inställningen i partiet är att det inte ska gälla kvotering med hänseende till kön. Valberedningens förslag vann också ganska klart efter en sluten omröstning bland de 49 röstberättigade medlemmars som närvarade och som gällde de fyra suppleanterna i styrelsen.

Noterbart i övrigt är att de 30 översta namnen på valsedeln till Kommunfullmäktige 2018 beslutades, men denna lista kommer sedan att fyllas på efterhand från plats 31 och uppåt eftersom det i dagsläget finns betydligt fler godkända kandidater och ytterligare fler är “på gång”.

Mötet avslutades sedan med en förträffligt god buffé med bl a rostbiff, kycklingfilé, potatissallad, bröd och diverse andra läckerheter varefter den nya styrelsen höll ett kort första konstituerande möte.

Nedan ser vi den nya styrelsen för 2018 i SD Karlskrona och nedanför länkar till hemsidan.

Styrelsen för SD Karlskrona 2018

Foto: Nicolas Westrup

SD Karlskronas nyvalda styrelse 2018

Christopher Larsson återvald som ordförande för SD Karlskrona

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>