Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Så knäcker vi SD-koden”

Gårdagens roligaste var när nedanstående dök upp i Facebook-flödet eftersom en av mina vänner visat sig intresserad! Det är Socialdemokraterna som har ett offentligt evenemang i Folket Hus med riksdagsman Magnus Manhammar som talare. Ämnet är “Så knäcker vi SD-koden” och det är märkligt att Socialdemokraterna ännu inte lärt sig att det inte finns någon “SD-kod” att “knäcka”. Det enda som gäller är att anpassa sin politik efter verkligheten. Samma fråga har varit uppe i tio års tid, först var det tidigare kommunalrådet i Karlskrona Mats Johansson som ledde en grupp “Se till att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen” för snart tio år sedan. Därefter har det varit åtminstone en liknande grupp under ledning av Magnus Manhammar under hans tid på Expo eller möjligen Byggnads.
Kan ju vara ett tips för de som har möjlighet att gå och lyssna i Folkets Hus om några timmar!

 

U P P D A T E R A T :

Jag hade själv inte tillfälle att besöka evenemanget i Folkets Hus, men två medlemmar i SD Karlskrona fanns på plats och har rapporterat i en av lokalavdelningens Facebookgrupper. Det vara bara omkring 30 åhörare på plats (varav två från SD) och föreläsningen inleddes med en bild från riksdagens öppnande i Nazi-Tyskland 1933 med massor av hakkors. Naturligtvis följt av bilder från Anders Behring Breiviks bombsprängning i Oslo och bilder från massmorden på Utøya. Likaledes talades om Donald Trump, som lika lite som Tyskland på 1930-talet eller Breivik har någon som helst koppling till Sverigedemokraterna.

Det tycks ha varit något som kan liknas vid ett Maranata-möte (för oss som är så gamla och minns Målle Lindberg och hans möten som ofta visades i den tidens enda TV-kanal). Det hela gick ut på att förtala SD och indoktrinera de få partivänner som lyssnade. Det gick t o m så långt att en förtroendevald politiker från Socialdemokraterna lämnade mötet när han såg att det var politiker från Sverigedemokraterna närvarande.

Om Magnus Manhammar och Socialdemokraterna i Karlskrona tror att det är så man “knäcker SD-koden” är de helt fel ute, för det finns ingen sådan “kod” och sånt här verklighetsfrånvänt trams borde rimligen få helt motsatt effekt, utom möjligen för just dessa fanatiska fåtal partivänner som slutit upp till mötet!

"Så knäcker vi SD-koden"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>