Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ett säkert julklappstips!

Ett säkert julklappstips för “kaulskroniter” är alltid Föreningen Gamla Carlscronas årsbok, som i år heter “Vykorthälsningar från Carlskrona“. Jag har presenterat boken tidigare i Karlskronabloggen och jag kan bara hålla med föreningens ordförande Rolf Andersson i hans bedömning enligt nedan:

“Den här årsboken är i mitt tycke den absolut vackraste bok som vi har tagit fram, men den är också intressant och känslosam. Man får en känsla av glädje när man ser alla de fina vykorten, men också en känsla av vemod då man ser alla de vackra vyer som inte längre finns kvar.”

Boken är tryckt i 800 exemplar, varav 100 såldes redan de första fyra dagarna efter presentationen den 4 december. När jag besökte Rolf och en av medförfattarna Ingemar Fredriksson idag på eftermiddagen hade de redan sålt sex böcker ytterligare första timmen. I boken visas 300 gamla vykort från Karlskrona med beskrivande texter och priset är 200 kronor för medlemmar och 250 kronor för icke medlemmar. På köpet får alla ett tiotal nytryck av äldre vykort från Karlskrona, som kan vara perfekta att skicka som julhälsning för de som fortfarande skickar vykort via vanlig post.

Försäljningsplatsen är som vanligt utanför CityHallen i Wachtmeister Galleria och här ser vi Ingemar och Rolf med varsin bok i händerna!

Ett säkert julklappstips!

Här utanför CityHallen säljs boken fram till dagen innan julafton.

Försäljning sker på denna plats utanför CityHallen alla eftermiddag på fredagar och lördagar fram till jul samt även torsdag den 22 december. Boken finns dessutom att köpa på Bubbetorps Julmarknad i morgon 9 december och i Akademibokhandeln, men där gäller inte medlemspriser och priset kan vara ett annat än ovan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>