Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Harpo och “Sayonara” mm

Nu var det längesedan det var någon musik i Karlskronabloggen, men här kommer en favorit från 1974. Mitt musikintresse var som störst i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet och jag och några kompisar gick t o m några gitarrkurser. Dock var inte mitt “musiköra” det bästa, så det blev ingen fortsättning på den fronten.

År 1974 hade väl nästan intresset för att lyssna på musik också avtagit, men jag minns i alla fall denna låt “Sayonara” med Harpo, eller Jan Svensson, som han heter som av någon anledning fastnade rejält i minnet.

Härligt att man idag lätt hittar speciella gamla låtfavoriter från t ex Beatles, Rolling StonesHollies, Hep Stars, Fabulous FourTages, Sven-Ingvars så lätt på YouTube!

UPPDATERAT:
I början av 1990-talet slutade jag helt att titta på program som svenska Melodifestivalen och internationella Eurovision Song Contest och jag skulle garanterat inte kunna svara på en enda fråga om varken svenska deltagare eller känna igen låtar från tävlingen. Minns flera tillfällen när vi sprang våra gemensamma långpass i Team Blekinge Löparförening tidigt söndag morgon efter finalerna i de svenska och internationella tävlingarna och alla pratade om “Vann rätt låt?” och jag fattade absolut ingenting eller kunde ha någon åsikt!

Intresset hade dock slocknat långt tidigare och den enda jag minns är Carola Häggkvist från 1983 när hon vann svenska uttagningen! Dock finns ett undantag och det är Lettlands bidrag från år 2000My Star” som jag nu hittade efter mycket letande och minns mycket väl och som jag lyssnade på i datorn på den tiden! Hittade den också på YouTube efter mer letande och efter lite ytterligare googling hittade jag att den kom trea i sin final 2000, precis som Carola gjorde med “Främling” år 1983.

UPPDATERAT igen:
På tal om musik kom denna gamla höjdare från Koreas Got Talent upp i flödet och den tål helt klart att ses i repris. Det är Sung-bong Choi i hans första framträdande i tävlingen och han gick sedan naturligtvis vidare till finalen, där han blev mycket knappt slagen om segern, precis som så många andra som borde varit givna vinnare i liknande tävlingar, t ex Susan Boyle 2009 och Jonathan & Charlotte 2012 i Britains Got Talent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>