Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Björkholmsplan före 1905

Detta gamla vykort är postgånget 1905 och visar nuvarande Björkholmsplan med det då ännu ej bebyggda Ekholmen i bakgrunden. Fotografen har stått ungefär där södra delen av Karlskrona Idrottshall ligger idag.

Bilden kan vara svår att placera innan man noterat att det stora vita huset med grönt tak finns kvar än idag, även om takbeklädnaden nu är en annan. I backen till vänster upp längs Krister Hornsgatan på Björkholmen har säkert tusentals “kaulskroniter” fått lära sig att hitta “dragläget” med sin bilskolelärare.

Jag har tidigare visat en bild i Karlskronabloggen på när det på bilden vattenfyllda området fylldes ut åren 1909-1914. Långt senare byggdes här idrottshallen som invigdes 1961, precis efter att IFK Karlskrona fallit ur Allsvenskan i handboll och det dröjde sedan nästan 20 år innan laget åter tog plats i Allsvenskan.

Björkholmsplan före 1905

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>