Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nya Tider på Bokmässan

Vid förra årets bokmässa i Göteborg fick Nya Tider en enorm (ofrivllig) gratisreklam i svenska gammelmedier och antalet prenumeranter på denna veckotidning ökade lavinartat, med ökat statligt presstöd som följd.

Kontroversiellt även i år med Nya Tider på Bokmässan, men jag tror gammelmedierna (speciellt SVT) aktar sig för liknande fadäser som förra året då man bjöd in “pansargeneralen” och statsministerns egen expert, fejkhistorikern Henrik Arnstad att debattera i direktsändning med Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk.

Nedanstående är halva framsidan till det gratisnummer som tryckts upp i en mycket stor extraupplaga som både delas ut gratis till alla besökare och skickas som samhällsinformation till vissa utvalda grupper.

Om jag skulle ge mig på att recensera just detta nummer så tror jag att första dryga halvan av tidningen kommer att väcka många känslor hos läsare som vanligtvis inte läser alternativa svenska medier. På slutet känns det lite som mer “nischade” artiklar som inte intresserar lika många, men helt klart ändå en mycket bra tidning och antalet prenumeranter kommer garanterat att öka oavsett eventuell gratisreklam i gammelmedierna.

Nya Tider på Bokmässan 2017

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>