Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Idrottsvägen på Bergåsa

När det gäller gamla vykort samlar jag inte bara kort från Karlskrona utan har även en rad andra samlarområdet. Ett av dessa är märkliga och intetsägande vykort och här ett från Karlskrona som passar även i denna kategori. Detta vykort med motiv från IdrottsvägenBergåsa kan knappast ha varit någon storsäljare och köparna var nog begränsade till de som bodde just på Idrottsvägen eller i närheten. Texten på vykortet lyder…

“Karlskrona den 3 aug. 1941.
Hej på dig Arne”
Reser idag på semester.
Hälsningar
Kerstin”

Ganska intetsägande text också kan tyckas, men på den tiden var det fortfarande till stor del vykort som gällde för att förmedla information. Det var långt innan man kunde mejla, skicka SMS, “Skypa” eller ringa utan kostnad!

Idrottsvägen på Bergåsa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>