Arkiv

Bokbörsen

Spårvagnar på Landbrogatan

Det finns många gamla vykort med bilder som visar “Karlskrona Stads Spårvägar” (1910-1949). Här kommer ett av de absolut vackraste i form av ett kolorerat vykort från Landbrogatan med Hoglands park till höger. Spårvägen i Karlskrona var enkelspårig längs linjen BergåsaAmiralitetsgatan, men på några platser fanns dubbla spår så att spårvagnar i olika riktning kunde mötas, bl a här på Landbrogatan där bilden visar två spårvagnar på väg i olika riktningar just möts något av de första åren på 1910-talet precis efter invigningen.

Spårvagnar på Landbrogatan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>