Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ygemans ynkliga förklaring

“IT-skandalen” på Transportstyrelsen rullar vidare och igår hade statsminister Stefan Löfvén informationsmöte med övriga sju partiledare, som tycks ha lett till fler frågor än svar. Dessförinnan hade inrikesminister Anders Ygeman fått svara på frågor i Justitieutskottet och försvarsminister Peter Hultqvist fick svara på frågor i Försvarsutskottet.

Mest uppseendeväckande var tveklöst en av Anders Ygemans “förklaringar” och varför han under mer än ett års tid inte informerat statsministern om vad som pågick på Transportstyrelsen:

”Det här är information som man inte kan prata om på fikarasten eller i fikarummet, utan att det krävs att man är i speciella lokaler för att kunna delge den här typen av information.”

Regeringen har ju ett eget “säkerhetsråd” sedan den tillträdde 2014 med regelbunda möten och man får väl förutsätta att deras möten hålls i sådana “lokaler” som är säkerhetsklassade. Anders Ygemans “förklaring” gör att man osökt kommer att tänka på denna gamla klassiker från Lorry som inleder klippet nedan:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>