Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Falun Gong” i Hoglands park

Hoglands park hade idag besök av (som jag förstod) medlemmar från Falun Gong i Kalmar som höll några “övningar” på olika platser under dagens loppmarknad. “Falun Gong” (eller “Falun Dafa“) är oerhört kontroversiellt i Kina, men jag är inte tillräckligt insatt i ämnet för att själv uttala mig om en egen åsikt. Konstaterar dock att svenska gammelmedier (som vanligt) inte alltid rapporterar korrekt i frågan.

Mina enda personliga erfarenheter är annars att personer från denna grupp alltid vid mina sex-sju besök på Kinesiska konsulatet i Göteborg varje gång satt på andra sidan gatan med olika banderoller. Otrevligt, men det var på den tiden jag inte kunde få årsvis permanent visum till Kina direkt i Beijing.

Min fru och våra kinesiska vänner i Sverige har uppfattningar i ämnet och jag pratade med några av våra vänner i parken idag. Fast som sagt och skrivet återigen, jag är inte tillräckligt insatt i vad konflikten egentligen gäller, men bidraget till Dagens Bild får ändå bli nedanstående tre bilder utan vidare kommentarer.

"Falun Gong" i Hoglands park

"Falun Gong" i Hoglands park

"Falun Gong" i Hoglands park

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>