Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Det moderna folkhemmet”

Igår var det Sverigedemokraternas dag i AlmedalenGotland och Jimmie Åkesson höll ett fantastiskt bra tal! Ett uttryck som han myntade och återkom till 40 gånger i talet var “Det moderna folkhemmet”. Det anspelar naturligtvis på Per-Albin Hansson och hans gamla uttryck om det svenska folkhemmet och Per-Albin är en stor förebild för Jimmies och Sverigedemokraternas politik.

Såg att “hatsajterna” Aftonbladet och Ezpressen naturligtvis gjorde sitt bästa för att kritisera talet, men glädjande i alla fall att Marcus OscarssonTV4 reagerade med

“ALMEDALEN JUST NU: – MYCKET STARK INSATS AV JIMMIE (SD)
Efter ett starkt tal i Almedalen fortsatte Jimmie (SD) med en både humoristisk, folklig och öppenhjärtig insats i SVT Opinion.”

Det visar att Marcus åtminstone såg och lyssnade på samma tal som mig! Min uppfattning om Marcus Oscarsson är annars att han var en mycket frisk fläkt när han började kommentera politik, men han har tyvärr inrättat sig i den politiskt korrekta fållan mer och mer. Tragiskt, men han har naturligtvis regler och åsikter att rätta sig efter från sin arbetsgivare. Här var han dock helt rätt ute i sin bedömning av Jimmie Åkessons tal som kommer nedan!

Helt klart Jimmie Åkessons bästa politiska tal där han har ett färdigskrivet tal att framföra, men annars är han faktiskt ännu bättre utan färdigt manus. Hans något kortare tal vid nationaldagsfirandet i Karlsnäsgården förra månaden där han pratade helt utan manus och helt från hjärtat var fantastiskt! Då var det dock bara inför 160 medlemmar och en utsänd reporter som sedan skrev om talet i sin tidning. Lite skillnad mot igår med miljoner som lyssnade och alla gammelmedier som säkert gjorde sitt bästa för att hitta något att kritisera.

Här kommenterar fyra riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna i form av Linus Bylund, Aron Emilsson, Richard Jomshof och Paula Bieler lite om vad de tycker kring Jimmie Åkessons tal och kanske myntade de här ett nytt uttryck “Folkhemmet 2.0“?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>