Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Flamingo Club” 1960

“Flamingo Club” i hörnet Amiralitetsgatan och Amiralitetstorget startades av Arne Thornander alldeles i slutet av 1950-talet. På det samtida vykortet från 1960 görs stolt reklam för “Flamingo Club, Karlskrona – landets modernaste danssalong” och visst var väl interiören vacker!? Det finns säkert tusentals “kaulskroniter” som har minnen från denna plats och många har mött sin blivande man eller fru just här.

Flamingo övertogs senare av Kjell Persson och många minns säkert kontoverserna med polisen och länsstyrelsen i slutet av 1960-talet som gjorde att klubben måste stänga i februari 1970. Ska se om jag kan återkomma med ett inlägg just kring detta vid senare tillfälle. Det var många turer fram och tillbaka om nödvändiga “tillstånd” och Karlskronas polismästare som blev utkastad och även vägrad att komma in på klubben.

Flamingo Club flyttade senare till Ronnebygatan och säkert minns många även den danssalongen, själv minns jag några få besök i mitten av 1970-talet, men på den tiden var det Piraten som gällde för oss lite yngre.

"Flamingo Club" 1960

1 comment to “Flamingo Club” 1960

  • HakFri

    Som jag minns det var problemet övriga boenden i huset. Att det blev störande framåt natten när folk skulle hem och då smälldes det mycket i bildörrar. Åtminstone var det ett av problemen. Jag minns att det satt uppe anslag vid utgången som bad folk att undvika att smälla just i bildörrar, egen eller taxins.
    Själv tyckte jag det var märkligt att ett dansställe kunde köra varje kväll i veckan i Karlskrona, att publiken räckte till. En nog normal tanke för en gymnasist i början av sextiotalet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>