Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Reslow från (M) till (SD)

Sent igår kväll kallade Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson till presskonferens idag klockan 10.30 eftersom Jimmie hade “något viktigt att berätta” utan att förklara närmare vad det skulle handla om.

Pressuppbådet var enormt i Riksdagshuset och spekulationerna många, speciellt efter gårdagens händelser när några kastat ägg, skjutit fyrverkerier och försökt ta sig in i Jimmies villa i Sölvesborg där sambo Louise och lille sonen Nils befann sig. (Var befann sig SÄPO och polisen kan man fråga sig?).

Nu handlade dock presskonferensen inte om detta utan om att riksdagsman Patrick Reslow från Moderaterna avsagt sig medlemskap i sitt parti och fr o m idag istället ansökt om medlemskap i Sverigedemokraterna. Jag följde presskonferensen på nätet och det verkar vara en riktigt bra “värvning” av SD, även om det var Patrick Reslow själv som tagit initiativet till partibytet.

SVT bröt dock sändningen utan att visa när journalister fick ställa frågor och “experten” Mats Knutson fick istället prata om ett “antiklimax” eftersom Patrick Reslow skulle vara “okänd”, vilket inte alls är fallet. Han har varit ordförande för Moderaterna i Malmö och jag har sett honom flera gånger i Konstitutionsutskottet senaste åren. Även exempelvis K-G Bergström i Expressens live-sändning försökte få detta till något som saknar större betydelse med samma löjliga argument.

Här delar jag dock för en gångs skull TV4 och Ulf Kristofferssons analys som bättre speglar verkligheten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>