Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Herr ålderspresident”

En av mina favoriter i Sveriges Riksdag är Tuve Skånberg från Kristdemokraterna. Tuve gjorde bort sig rejält för en del år sedan när han förväxlade begreppen “interreg” och “interrail” och i riksdagens talarstol i ett helt bissart inlägg trodde att Sverigedemokraterna “ville förbjuda svenska ungdomar att åka tåg i Europa”. Kent Ekeroth (SD) var för ovanlighetens skull väldigt snäll och förstående i sin svarsreplik vid det tillfället!

Tuve Skånberg återfick dock all respekt vid ett senare tillfälle då han gick till hårt angrepp mot “vänsterextremistiskt våld” inför närmast chockade röd-gröna partiers företrädare och fick brakande applåder från Sverigedemokraterna i riksdagskammaren. Bägge dessa klipp är visade tidigare i Karlskronabloggen.

Idag dök Tuve upp som “Herr ålderspresident” i talmansstolen när dagens debatter började klockan 09.00.

Jag fick googla lite och den titeln får den person som har längst tjänstgöringstid som riksdagsman och om flera har lika lång tid går titeln till den person som är äldst. “Herr ålderspresident” hoppar in som talman i de fall samtliga fyra valda talmän har förhinder och så var uppenbarligen fallet idag på förmiddagen!

Tuve Skånberg är inne på sitt 23:e år som riksdagledamot (1991-2006 och 2010 tills nu).

"Herr ålderspresident" Tuve Skånberg (KD)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>