Arkiv

Bokbörsen

“Sista idioten är inte född”

Europadomstolen beslutade för ett par veckor sedan att arbetsgivare kan neka anställda att bära “religiösa attribut” och liknande på arbetsplatsen. Ganska självklart egentligen, men givetvis känner sig nu gruppen som vill bära slöja (kallas även hijab, sjal, huckle eller huvudduk) inte nöjd med detta. De får nu stöd av 54-årige Göran Mårtensson i Norrköping som i sympati börjat bära slöja på sitt jobb i skolmatsalen. “Jag kan steka pannbiff, göra våfflor och städa minst lika bra i den här”, menar han. (Hur går det med hygienen där?)

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt detta trams, för domen gällde inte explicit “slöja” (även om det enskilda fallet handlade om det) utan alla former av synliga religiösa attribut, inte bara inom islam utan även kristendom, judendom, pastafarism m fl religioner. Exempelvis kan även pastafarier nekas av sin arbetsgivare att bära sitt durkslag på huvudet eller judar att bära kippa om arbetsgivaren anser det olämligt.

Klicka på bilden för att komma till artikeln hos Norrköpings Tidningar.

"Sista idioten inte född"

Göran ser på bilden ovan för övrigt ut att stå framför en valstuga tillhörande Feministiskt Initiativ (FI) och på tal om detta parti så håller de partikongress under helgen och förväntas få dubbelt ledarskap därefter. Gudrun Schyman kvarstår som partiledare, men får nu sällskap av Victoria Kawesa på posten. Samma Victoria Kawesa som under helgen uttalade nedanstående, vilket fick riksdagsman Hanif Bali (M) att reagera på Facebook:

“Mina damer och herrar, tillåt mig presentera Victoria Kawesa, Feministisk initiativs nya partiledare, lektor i genusvetenskap vid Södertörns högskola.

Nu väntar vi bara på att någon kan informera detta geni att inga svenska medborgare utvisas, oavsett hudfärg.

Däremot utvisas samtliga svenska medborgare när de begår grova brott i andra länder. Oavsett hudfärg. Herregud.”

"Sista idioten inte född"

1 comment to “Sista idioten är inte född”

  • fd K-a-bo

    “lektor i genusvetenskap vid Södertörns högskola.”
    Dvs det är vi som skattebetalare som finasierar hennes liv och lön..
    Vad får vi för positivt bidrag till samhället i retur?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>