Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Allt är under kontroll”

En av dagens huvudnyheter är den fortsatta turbulensen över president Donald Trumps uttalande om tillståndet i det som en gång var Sverige. Gammelmedierna och regeringen (plus Carl Bildt) försöker på alla sätt kalla detta “fake news”, “falska nyheter”, “felaktiga uppgifter”  o s v, dock alltid helt utan att presentera några egna “fakta” som motsäger uppgifterna. Problemet är nog att numera vet större delen av svenska folket att det som Donald Trump refererade från ett TV-inslag tyvärr till mycket stora delar är sant. Minns även Fredrik Reinfeldts episka intervju med Danmarks tidigare statsminister Anders Fogh-Rasmussen där den senare förklarade att han ofta refererade till “Sverige som ett skräckexempel på misslyckad invandringspolitik”.

Den andra huvudnyheten är att både Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin och hennes “livvakt” erkänt “osant intygande” och därmed troligen bara får varsitt strafföreläggande i form av dryga böter. De slipper i så fall riskera en offentlig rättegång, som troligen skulle lett till fällande domar, eftersom både Sahlin, “livvakten” och deras respektive advokater tydligen ser detta som den lindrigaste lösningen.

Med tanke på båda dessa nyheter passar nedanstående bra som “Dagens Bild“.

"Allt är under kontroll"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>