Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Owe Thörnqvist aktuell

Melodifestivalen har jag inte tittat på sedan slutet av 1980-talet, men läste att, den om en knapp månad 88-årige Owe Thörnqvist gått vidare till “finalen”! Jag har inte hört låten, men jag gissar att Owe kommer att få många “extra” röster i finalen oavsett hur det låter.

Synd dock att han inte kunde ställa upp med denna gamla låt från 1981, när han som första kulturpersonlighet kritiserade den svenska invandringspolitiken i låten “Sverigebesöket”. I melodin lyfte han också fram problemet med kriminella invandrares överrepresentation redan för 36 år sedan. Klippet har varit med i Karlskronabloggen för fyra år sedan, men det passar ju perfekt med en repris nu! Låten “dödskallemärktes” av Sveriges Radio och fick inte spelas i radion på den tiden och troligen inte idag heller.

3 comments to Owe Thörnqvist aktuell

  • Micke

    Klockren låt, men borde det inte stå “redan för 36 år sedan” istället för “redan för 26 år sedan”?

    Gillar inte att märka ord, egentligen, men rätt ska vara rätt. 😉

  • Ruben

    Owe är bäst! Ännu bättre, 2009 släpptes en samlings-CD med 153 fantastiska Owe-låtar, nästan hela 8 timmars underfundig njutning. Låt nummer 14 på disc 3 är just Sverigebesöket. Det bästa av allt, albumet heter BOOGIEMAN. Fullträff. Allt finns (än så länge) på Spotify. Gapvänstern kommer nog att mobilisera alla hatkrafter de kan uppbringa för att jaga bort Owe från finalen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>