Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Trump svor presidenteden

Idag svor Donald Trump eden som USA:s 45:e president inför jublande anhängare i Washington och höll sedan ett mycket bra tal. Huvudpunkterna var “America First” och överflyttning av den verkliga makten från etablissemanget i Washington till de vanliga medborgarna i USA. Något som naturligtvis inte föll svenska gammelmedier på läppen och i princip alla reportrar och inbjudna “experter” var Trumpmotståndare. Ett lysande undantag var Dick Erixon chefredaktör för Sverigedemokraternas mediesatsning Samtiden. Dick fick ge sina synpunkter tillsammans med Birgitta Ohlsson från Liberalerna och gjorde en helt briljant insats.

Många var överraskade av valutgången, speciellt svenska gammelmedier som närmast var i chocktillstånd. Jag blev inte lika överraskad och det var därför jag satt uppe hela natten och följde dramatiken valnatten till den 9:e november. Jag trodde länge på en solklar seger för Hillary Clinton, men någon vecka innan valet följde jag via Facebook delar av många direktsändningar från Donald Trumps valmöten runt om i de viktiga delstaterna där presidentvalet enligt alla skulle avgöras. Det var upp till fem kampanjmöten om dagen i olika delstater och stämningen var helt otrolig och närmast som på väckelsemöten. Fullständigt “knökafullt” på varenda möte jag såg delar av, så då började jag hoppas på att Donald Trump verkligen skulle kunna vinna presidentvalet.

Donald Trump svär presidenteden som USA:s 45:e president den 20 januari 2017

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>