Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Alfred Johanssons bageri

Bagarmästare Alfred Johansson övertog år 1903 bageriverksamheten i gården på bilden som hade adress Amiralitetsgatan 7. Fastigheten hade då redan varit bageri sedan år 1758 och fanns kvar på platsen till början av 1970-talet. Hur många “kaulskroniter” minns inte bageriets “ankarstock”? Bageriet var tveklöst det främsta i Karlskrona under mitten av 1900-talet och hade ett fyrtiotal anställda.

Verksamheten övergick efterhand till sönerna Karl-Ivan och Evald Eklöf (som tagit moderns efternamn). Bageriverksamheten flyttades i början av 1970-talet till annan plats och bröderna rev alla byggnader i kvarteret längs Amiralitetsgatan och uppförde i gult tegel tre stora längor hyreshus i fem våningar som även har fasader mot Amiralitetstorget och Konstapelsgatan. Adresserna då blev Amiralitetsgatan 1 A och B, 3 A och B samt 5 A och B och jag bodde själv i den första längan några år kring 1980.

Alfred Johanssons bageri

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>