Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Trump direkt på Facebook

Direktsändningar på Facebook är ett rätt nytt fenomen och det plingar till ibland när någon direktsänder. Oftast är det någon Facebookvän som kommer med ett jättekort inlägg från någonstans där han eller hon befinner sig.

Det är dock fascinerande att se hur sådana direktsändningar utnyttjas i Donald Trumps presidentkampanj! Idag är han i Jacksonville i den kanske viktigaste delstaten Florida och kampanjar. Det plingade till att det var en direktsändning på gång och skärmdumpen nedan är från bara 21 minuter efter sändningen startade.

Direktsändning på Facebook

Redan efter 21 minuter har alltså det direktsända talet DELATS 5 780 gånger på Facebook!
Redan efter 21 minuter har talet GILLATS av fler än 20 000 personer!
Redan efter 21 minuter har talet KOMMENTERATS över 11 000 gånger!

Helt otroliga siffror som visar hur enormt snabbt information sprids i sociala medier. För egen del fascinerades jag mest av statistiken och hur snabbt det gick, men jag lyssnade lite på talet också. Donald Trump gick givetvis hårt åt “Crooked Hillary” (“Kriminella Hillary” eller “Korrupta Hillary”) hela tiden, men även åt president Barack Obama, som också är i Florida och kampanjar FÖR Hillary Clinton.

Rent personligen tror jag inte det är så lyckat att sittande president kampanjar med “Air Force One” för en av kandidaterna, även om det är en partikamrat. Donald Trump menade att han borde stanna i Washington och jobba med alla problem som finns i USA, t ex arbetslösheten. Jag har sett delar av några av presidentens tal som varit både aggressiva och hotande för att få folk att rösta på Hillary. Jag tror faktiskt sådant får motsatt effekt och snarare gynnar Donald Trump, precis som alla liknande tal som Michelle Obama hållit den senaste tiden.

På tal om Donald Trump kommer här hans kanske allra bästa kampanjvideo!

2 comments to Trump direkt på Facebook

 • Per

  Man kan bara hoppas att amerikanerna är klokare än tyskarna var i början av 30-talet.

  • Karlskronabloggen

   @ Per

   Du låter som fejkhistorikern Henrik “Det var så det började på 1930-talet” Arnstad som ser “fascism” och “nazism” i precis allting. Efter hans senaste “debacle” i SVT när han gjorde bort sig totalt mot Nya Tider får vi tack och lov garanterat inte se honom som “expert” fler gånger.

   Sen vet jag inte vad Tyskland på 1930-talet har med USA 2016 att göra?

   För min del är det obegripligt att USA har kunnat få fram två så helt otroligt impopulära personer som presidentkandidater. Det måste ju vara som att välja mellan pest och kolera för de amerikaner som väljer att gå till valurnorna. Demokraterna har gjort ett jättemisstag att välja Hillary Clinton och Bernie Sanders hade lätt vunnit en jordskredsseger mot Donald Trump, vilket tidigare opinionsmätningar också visade.

   Extremt intresse för detta val i svensk gammelmedia som påminner mig om 1960 och valet mellan John F. Kennedy och Richard Nixon. Trots att jag bara var sex år gammal då så minns jag hur alla föräldrar och t o m vi barn pratade och diskuterade detta om “den gode Kennedy” och “den elake Nixon” och vem som skulle vinna valet.

   Ja, det var 56 år sedan nu och alla i Sverige höll väl på Kennedy den gången?

   Den här gången håller jag på Donald Trump för han är det minst dåliga av två dåliga alternativ och kanske kan han få den vedervärdiga “politiska korrektheten” att efterhand dö ut, så att man kan börja prata om verkligheten igen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>