Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hyfsat bedrägeriförsök

Då och då kommer mejl som gått igenom spamfiltreringen både privat och till mitt enmansföretag där det t ex påstås att ett konto är spärrat och måste låsas upp för att få mig att klicka på en länk. Oftast är det dock katastrofalt svenskt språk eller från banker jag inte ens är kund hos o s v och då är det bara att trycka Delete direkt. Detta som kom idag är faktiskt ett av de “bättre” försöken jag sett, men lätt avslöjat.

Hyfsat bedrägeriförsök

“Avsändaren” denna gång var Entercard och mejlet var ställt till mitt bolags adress där det faktiskt finns ett kreditkort kopplat till Swedbank. Jag kollade givetvis först avsändaren som var “Entercard”, men INTE deras mejladress. Sen är det dålig svenska i många stycken, men inte lika bedrövlig som i liknande mejl tidigare.

Enklast att avslöja liknande försök till bedrägerier är annars att hålla markören över “Klicka här” utan att klicka. Då ser man nederst på sidan att länken går till en helt annan adress än på “entercard.se”. Fast faktiskt ett av de bättre försöken jag sett och tyvärr säkert några som klickar och blir lurade.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>