Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Civilkurage” lönar sig inte

På tal om Gotland i föregående inlägg ringde Nina DrakforsGranskning Sverige idag upp verksamhetschefen Mats KvarnbergFolktandvården i Visby om ett uppmärksammat fall senaste dagarna. En anställd tandläkare på “hans” klinik har blivit avstängd från jobbet p g a att han eller hon på eget bevåg skickade röntgenbilder från ett s k “ensamkommande flyktingbarns” tänder till Migrationsverket för att visa det helt orimliga i mannens ålder jämfört med hans tandstatus.

Den enskilde tandläkaren visade alltså “civilkurage” och Nina har tillsammans med många vänner samlat ihop till blommor de vill skicka till tandläkaren. Dock vill klinikchefen inte att blommorna skickas till kliniken och han vill inte ge någon adress till tandläkaren. Den väl pålästa Nina jämför sedan flera olika liknande olagliga händelser som Folktandvården är skyldiga att anmäla.

Lyssna på klippet nedan och Nina lovar också att “fortsättning följer” framöver!

UPPDATERAT: Nina har i mitt Facebookinlägg med samtalet kommenterat att det inte är hon som ringer upp denna gång utan hennes kollega Jenny, vilket jag nu också hör i inledningen av samtalet! Nina har dock pratat med samma chef idag, så det där med att “fortsättning följer” stämmer förhoppningsvis.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>