Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SD fortsatt störst och ökar

Norska opinionsinstitutet Sentio var det enda institut som prickade in Sverigedemokraternas valresultat 2014 och var även närmast vid valet 2010. Hos Sentio har Sverigedemokraterna varit största parti i stort sett hela tiden sedan förra sommaren. Därefter har dock en konsolideringsfas och även en viss nedgång noterats som dock bryts i och med septembermätningen då partiet nu åter ökar och är klart största parti med marginal. Svenska gammelmedier rapporterar varken om Sentio eller YouGovs mätningar, trots att dessa tidigare oftast stämt betydligt bättre med verkligheten än exempelvis Sifos undersökningar. Sifo ringer på hemnummer eller privata mobilnummer och det är rätt uppenbart att många då väljer att inte svara eller att svara något annat.

Jag har för övrigt på bara en vecka själv fått sju (7) samtal från Sifo som ringer från Ronneby med nummer 0457-280 05. Kanske vill de att jag ska vara med i någon undersökning, jag vet inte för jag svarar aldrig när okända nummer ringer, och det är ju enkelt att kolla via nätet vad det är för nummer. Sen vet jag inte var Sifo i så fall fått mitt mobilnummer ifrån, så jag väljer att inte svara eller direkt trycka bort samtalet.

Nedan månadens undersökning från Sentio i sin helhet. För övrigt obegripligt med FI på 2,8 % (samma som KD), men de hämtar naturligtvis sina väljare från den rödgröna röran, troligen mest från Miljöpartiet.

SD fortsatt störst och ökar

Relaterad artikel efter valet 2014 i Dagens Samhälle: Alla opinionsproffs bommade Åkesson

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>