Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fobi mot fönsterkuvert

Skånska Dagbladet rapporterar om en man hemmahörande i skånska Visseltofta som vid två tillfällen tagits för olovlig körning med sin EU klass 1-moped. Tingrätten valde dock att fria mannen eftersom han inte vetat om att hans körkort inte gällde. Mannen uppgav att han har en kraftig fobi för fönsterkuvert från myndigheter och bara synen av ett sådant ger honom kraftig ångest. Han har därför aldrig ens öppnat kuverten med information från Transportstyrelsen.

Däremot klarade sig mannen inte ifrån böter med 7 500 kronor för rattfylleri, han hade 2,26 promille i blodet vid ett av tillfällena vilket är långt över gränsen för grovt rattfylleri. Han slapp dock fängelse eftersom han framförde en moped och inte en bil.

Sen kan man fråga sig vad som hänt om han sagt att sov när han körde? Det har ju varit flera uppmärksammade fall senaste åren där tingsrätter friat då det inte kunde uteslutas att de rattfylleriåtalade sov när de körde.

Skånska Dagbladet: “Frias för trafikbrott på grund av fobi för fönsterkuvert”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>