Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Folkomröstning i Ungern

Bilden visar en valaffisch från det ungerska regeringspartiet som utlyst en folkomröstning ifall Ungern ska vara med att ta emot “flyktingar” enligt EU:s omfördelningsprogram. Ungerns regering är stark motståndare till detta trots att Ungern andel är försvinnande  liten i den mängd “flyktingar” som ska fördelas. Förmodligen blir det en jordskredsseger när ungerska folket beslutar att inte vara del av detta eftersom motståndarna siktar in sig på att uppmana till bojkott av folkomröstningen. Enligt ungersk lag är det nämligen så att om valdeltagandet blir under femtio procent blir resultatet ogiltigt. För alla er som inte kan ungerska lyder översättningen:

“Av de 1 500 000 invandrare som kom till Tyskland under förra året har 54 redan hittat ett jobb!”

Folkomröstningen kommer att ske den 2 oktober 2016, vilket för övrigt är samma dag som grannlandet Österrike gör om sitt presidentval, eftersom uppenbart valfusk förekom i det i sista skedet av det ursprungliga valet i maj månad. “Miljöpopulististen” Alexander van der Bellen “vann” då valet extremt knappt före den “högerpopulistiske” Norbert Hofer, men nu blir det alltså nytt val och det återstår att se vem som segrar då.

Folkomröstning i Ungern

“Av de 1 500 000 invandrare som kom till Tyskland under förra året har 54 redan hittat ett jobb!”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>