Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Saltöskolan och Saltösand

Sprang en runda runt Saltö i morse och bl a längs badstranden och kom att tänka på denna härliga sommarbild från Saltösands badstrand med de gamla omklädningshytterna! Precis som idag (dock inte så tidigt som när jag sprang i morse) sitter många och solar uppe på berget och njuter av utsikten. Bilden är från 1953 och högst upp på berget tronar den då rätt nya Saltöskolan som invigdes den 3 oktober 1948. Där har många äldre karlskronabor gått i låg- och mellanstadium, men skolan är fortfarande igång i kommunal regi. Totalt har Saltöskolan idag 175 elever i klasserna 1-6 och det finns även tre fritidsavdelningar.

Saltöskolan och Saltösand

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>